Uit elkaar via mediation (tijdelijke en unieke actie!)

beheer

Ongeveer 1/3 deel van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding. Opvallend is dat er na de zomervakantie, in augustus en september, vaak een forse stijging is in het aantal relaties en huwelijken dat wordt verbroken. Of het nu komt doordat partijen te dicht op elkaars huid hebben gezeten dan wel op een wonder hoopten dat de vakantie alle wonden weer zou helen, feit is dat tijdens de zomervakantie vaak de druppel valt die de emmer doet overlopen.

Feit is ook dat partijen vervolgens regelmatig in een vechtscheiding belanden. Naast de enorme negatieve impact die dit op kinderen heeft, komen ook partijen zelf er doorgaans niet zonder kleerscheuren vanaf. Partijen houden elkaar dan jarenlang vast in lange procedures die hen ook nog eens (tien)duizenden euro’s kosten. Dat is zonde, levert vaak voor geen van partijen een gewenst resultaat op en is vooral ook onnodig. Met de juiste begeleiding van een professionele mediator kan sneller en veel goedkoper een regeling gevonden worden waar partijen - onder de gegeven omstandigheden - wél blij mee zijn. Bovendien is een mediationtraject minder stressvol en beter voor de onderlinge verstandhouding. Minstens zo belangrijk, zo niet het belangrijkste, is dat partijen hun eventuele kinderen op een voor hen zo prettig mogelijk wijze door een scheidingssituatie kunnen loodsen. Partijen kunnen zichzelf, elkaar en de kinderen zo een hoop leed besparen als men besluit uit elkaar te gaan. 

Tijdelijke aanbieding scheidingsmediation

Tijdelijk uniek aanbod:

Het is dan ook niet voor niets dat wij mediation een warm hart toedragen. Daarom komen wij nu, zo aan het einde van de zomervakantie van dit jaar, met een uniek, tijdelijk aanbod. Wij bieden een compleet mediationtraject (ter waarde van € 2.750,-- inclusief BTW) aan voor slechts € 990,-- inclusief BTW. Let wel: dit geldt uitsluitend voor de eerste zes aanmeldingen voor dit traject. Verder is het belangrijk dat u het er samen over eens bent dat u aan dit mediationtraject gaat deelnemen. Mediation is immers gebaseerd op vrijwilligheid, maar het vereist ook de inzet en commitment van twee partijen om tot een goed resultaat te komen.

Inhoud van het mediationtraject:

Het mediationtraject bestaat uit drie mediationbijeenkomsten van ca. twee uur per gesprek. Verder zijn ook de volgende onderdelen (voor zover in uw situatie van toepassing) inbegrepen:

  • opstellen van een convenant
  • faciliteren van een ouderschapsplan
  • zogenaamd kindgesprek
  • opstellen en indienen van een verzoekschrift bij de rechtbank
  • alimentatieberekening
  • opstellen en overleggen van de akten van berusting

Voorts bieden we de mogelijkheid om – indien dat wenselijk is – extra mediationgesprekken te voeren tegen een extra laag uurtarief, namelijk € 95,-- per uur exclusief BTW (€ 114,95 inclusief BTW). Dat is het totale uurtarief waarvan uitgangspunt is dat partijen ieder de helft betalen. Voor de voorwaarden bij dit tijdelijke aanbod verwijzen we u naar onze website:  www.sbmadvocaten.nl/aanbiedingsvoorwaarden.

De mediator:

Het mediationtraject wordt begeleid door onze advocaat en mediator mr. Marino Vossen. Marino is mediator in hart en nieren. Hij is gespecialiseerd Legal Family Mediator en staat in het internationale ADR-Register geregistreerd als ADR gecertificeerd register-mediator, register-onderhandelaar, register-arbiter en register-conflictcoach. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Ook kunt u terecht op onze website.

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden door te bellen (030-6353432) of te mailen naar info@sbmadvocaten.nl.

Arbeids- en business mediation:

Naast 'Family Mediation' houdt Marino zich ook fanatiek bezig met arbeidsmediation. Dat doet hij niet alleen; mr. Richard van den Brink is eveneens advocaat en mediator. Hij is al meer dan 30 jaar actief in de advocatuur en geschillenbeslechting en beschikt dus over waardevolle kennis en ervaring. Richard is erkend MfN-Registermediator en heeft zich als mediator gespecialiseerd in businessmediation en arbeidsmediation. 

Locaties:

Voor mediations en rechtsbijstand kunt u terecht bij ons kantoor te Houten (Het Spoor 64 Houten) en sinds 2018 ook bij ons kantoor in Leidsche Rijn, Utrecht (Middenburcht 136 Utrecht, winkelcentrum Vleuterweide). Heeft u vragen of wenst u zich aan te melden voor een mediationtraject, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

 

Wet- en regelgeving is dynamisch en kan dus continu veranderen. Graag wijzen wij u er dan ook op dat onze columns mogelijk niet meer aansluiten op de huidige wet- en regelgeving en dus verouderd kunnen zijn. Heeft u vragen of een probleem waarvoor u rechtsbijstand wenst, neemt u dan gerust contact met ons op.

Aangesloten bij de Vereniging voor Arbeidsrecht. Wij ontvangen u graag op ons kantoor, in Leidsche Rijn of in Houten